Workshop beschrijvingen

We bieden je in deze proeverij een gevarieerd programma in het kader van duurzame inzetbaarheid en omgaan met stress. Het proeft misschien wel naar meer!  In ons vervolgaanbod lees je de mogelijkheden op korte termijn.

Duurzaam inzetbaar

12 t/m 15 november van 13:00 - 13.45 uur

 

Gratis korte lezing over duurzaam inzetbaar zijn inclusief ervaringsoefening om stress te herkennen/te reduceren.

 

Duurzaam inzetbaar zijn koppelen wij los van de werkplek zelf maar brengen wij terug naar degene wie het treft; Jijzelf.

 

Door een integrale aanpak van lichaam en geest, onderga je een verdieping in je onderbewustzijn en je presentatie naar de buitenwacht. Hierdoor ben je beter in staat bij jezelf te blijven tijdens je werk en gerichter actie te ondernemen in de beheersing van de hectiek op de werkvloer.

 

In deze lezing gaan we in op de gebundelde kracht die de expertise van Team EquiJoy zo effectief maakt met betrekking tot de beheersing van werkstress.

Spiegelen met paarden

12 november van 14:00 - 15:30 uur

 

Paarden zijn voorbeelden van emotionele gezondheid. Ben jij benieuwd hoe paarden je kunnen helpen in het herstellen van jouw emotionele balans en je stress doen afnemen? Kom gerust proeven tijdens onze week van de werkstress. Je bent van harte welkom in onze kudde.

door: Kim Besselink

Voelen-Denken-Doen

12 november van 16:00 - 17:30 uur

 

De connectie tussen lichaam en geest. Vanuit zachtheid sterk zijn. Hoe kun je dingen anders gaan doen?

Een workshop met balancerende oefeningen om eens te kijken hoe jij in je leven staat.

Door naar je lichaam te luisteren, in zachtheid, maak je contact met jezelf. Het lichaam 'weet'. Pas als je luistert kun je in gesprek met jezelf. Leer je stop zeggen en het anders doen. Een nieuwe manier van je bestaan leven.

door: Ivonne Hendriks


Naar het hart van mindfulness

12 november van 19:30 - 21:00 uur

 

Stress gaat niet alleen over spanning die zich opbouwt door werk of door een trauma. Het is een veel breder begrip en gaat over rekbaarheid en flexibiliteit in alles wat je in je leven tegenkomt. Zelfzorg is daarom essentieel waarbij het belangrijk is de regie over je eigen leven te voeren. Mindfulness biedt hiervoor handvaten waardoor je kennis krijgt over je binnen- en buitenwereld. Centraal staat de vraag ‘Hoe ga ik om met ....’  In een trainingsprogramma gaan we daarvoor naar het hart van Mindfulness waarvan we je in deze workshop een klein stukje laten proeven. En ook al ben je niet van plan om meteen een complete te training te gaan volgen. De oefeningen nodigen je uit om in het dagelijks leven mee te experimenteren.

Kleding: makkelijk zittende kleding, bij voorkeur in laagjes. Dikke sokken met anti slipzool

door: Lisette Poell

Refire                                          (zweethut)

13 november van 14:00 - 15:30 uur

 

Een manier om geest en lichaam te reinigen. Een ritueel waarin je contact maakt met je innerlijke wijsheid. Om oude ballast los te laten en nieuwe wegen in te slaan.

Maak kennis met de oerelementen en voel je verbonden.

In deze workshop krijg je uitleg over de kracht van dit reinigingsritueel en neem ik je mee van de duisternis naar het levensritme.

doorIvonne Hendriks

Stress en Gezondheid

13 november van 14:00 - 15:30 uur

14 november van 19:30 - 21:00 uur

15 november van 19:30 - 21:30 uur

 

Het NES Health systeem heeft de doelstelling een gezonde geest in een gezond lichaam voor mens en dier te bewerkstelligen. 

Gezondheid is één van de peilers die duurzame inzetbaarheid kenmerken. In deze workshop leg ik je het systeem uit en bied ik je de een persoonlijke kennismaking met het systeem.

Een body scan identificeert blokkades en afwijkingen in de energiestroom en informatie in het lichaam. Fysieke klachten, maar ook met mentale problemen, kan ik dit m.b.v. NES health identificeren en behandelen. Hiermee maak ik de weg vrij voor het eigen helende vermogen van het lichaam.

door: Nicole Fontijn


Werken met je waarneming

13 november van 16:00 - 17:30 uur

 

Iedereen heeft behoefte om gezien en gehoord te worden. Hoe kan het inzetten van je waarneming ertoe bijdragen dat jij de ander beter gaat zien en de ander jou tegelijkertijd kan horen en zien? 

In deze workshop leer je hoe waarnemen als krachtig instrument kunt inzetten.  Krijg je meer zelfvertrouwen, ben je duidelijk in je grenzen, word je gehoord en gezien, maar maak je ook echt contact met anderen. 

door: Vincent Aelbers

Kwaliteiten en Valkuilen

13 november van 19:30 - 21:00 uur

 

Vaak zijn je grootste kwaliteiten ook meteen je grootste valkuil. Hoe herken je overbelasting en hoe voorkom je het? Laten we samen kennis maken met Lumina Spark. Ik ontmoet je graag op de mat.

door: Kim Besselink

Talking Stick Intervisie

14 november van 14:00 - 15:30 uur

 

Intervisie is een krachtig reflectie instrument. Eén inbrenger brengt een thema in waarop de groep de inbrenger helpt tot verdieping te komen. TALKINGSTICK-intervisie stelt de groep in staat gezamenlijk een thema te bespreken en met elkaar van elkaar te leren. 

In deze workshop ervaar je een hoe je als groep, met elkaar, verdiepende intervisie kunt beoefenen. Volgens een traditioneel indianen ritueel, aangevuld met de 6 logische niveaus van Bateson.

doorVincent Aelbers


Je grootste droom en je belemmering

14 november van 16:00 - 17:30 uur

 

Durf je nog te dromen, of zit je vast in de dagelijkse patronen? Wat houdt je tegen om je baan op te zeggen of die reis te maken? Systemisch onderzoeken we je droom en ruimen we de blokkades op. 'Dream big, make a plan, go and get it'

door: Kim Besselink

Mindful bewegen

15 november van 14:00 - 15:30 uur

 

In deze anderhalf durende workshop maak je kennis met Mindful bewegen. Het is niet belangrijk of je lenig bent of niet. Het gaat niet over hoe ver je kunt rekken en strekken. We oefenen namelijk om met onze volledige aandacht in de beweging te zijn. Van kleine bewegingen tot aan grotere bewegingen. Mindful bewegen doe je vanuit een houding die openheid, nieuwsgierigheid en mildheid uitdrukt. Zo treed je in contact met je lichaam. Op die manier is er geen ruimte in je hoofd om met andere dingen bezig te zijn. Genoeg inspiratie om thuis verder mee te experimenten en te onderzoeken.

Kleding: makkelijk zittende kleding, bijvoorbeeld joggingbroek, sokken met anti slipzool.

door: Lisette Poell

Hartevuur

15 november van 19:30 - 21:00 uur

 

Wat zet jou in vuur en vlam in het leven? Zijn alle elementen aanwezig? Waar kan je verbetering aanbrengen en wat heb je hiervoor achter te laten?

In deze workshop ontsteken we letterlijk het vuur maar niet voordat we ons verdiept hebben in alle facetten eromheen. Kijkend in het vuur, zien we onszelf.

doorIvonne Hendriks


De Werveling

12 t/m 14 november gedurende de dag, individueel.

 

Het spiraal is een oud symbool voor persoonlijke groei. Levensvragen kunnen beantwoord worden maar ook gesteld. Je loopt hier op aarde je eigen pad.

 

Je loopt voetje voor voetje in stilte. De drum geeft ritme. Vragen begeleiden je op je pad.

 

Doordat de spiraal tastbaar is en je deze letterlijk fysiek loopt, anker je de ervaring en komt er ruimte voor verandering.  

door: Ivonne Hendriks